Σουίτα Αποκατάστασης

Ολοκληρωμένο

 

Πληροφορίες

Το έργο της σουίτας αποκατάστασης αφορά τη μετατροπή ιατρείου και αίθουσας εξέτασης σε σουίτα περίθαλψης και φιλοξενίας ασθενών και των συνοδών τους. Η σουίτα βρίσκεται σε Κέντρο Αποκατάστασης στο Βόλο και σχεδιάστηκε έτσι ώστε να πληρεί όλες τις προδιαγραφές ΑμεΑ. Το κύριο χαρακτηριστικό του έργου είναι η ανεμπόδιστη θέα προς την πυκνή βλάστηση του Λόφου της Γορίτσας. Κατά συνέπεια, αυτό οδήγησε στην απόφαση να ‘’μεταφερθεί’’ η εικόνα και οι ποιότητες του δάσους στο εσωτερικό χώρο του έργου. Όσον αφορά τον σχεδιασμό, στόχος ήταν να επιτευχθεί μια κλιμάκωση από τον χώρο του προθαλάμου στον κύριο χώρο ανάπαυσης, καθώς επίσης να δημιουργηθεί ένας χώρος φιλοξενίας οικείος και ζεστός, αλλά ταυτόχρονα πολυτελής, ο οποίος επιτεύχθηκε με τα διαφορετικά σενάρια φωτισμού, τη χρήση φυσικών υλικών και γήινων τόνων.
 

Ως προς τα υλικά, το μάρμαρο επιλέχθηκε ως ενιαίο υλικό επικάλυψης δαπέδου για τον προθάλαμο και τον κεντρικό χώρο, με στόχο την ενοποίηση τους, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε μια ουδέτερη βάση που αντανακλά το άφθονο φυσικό και τεχνητό φως. Φυσικά υλικά όπως δρυς και μάρμαρο επιλέχθηκαν για το διάδρομο και το κυρίως δωμάτιο, ενώ λευκά χειροποίητα πλακάκια τοίχου και διακοσμητικά πλακάκια δαπέδου σε τόνο φασκόμηλου επιλέχθηκαν για το μπάνιο.
 

Υπάρχει άμεση οπτική σύνδεση μεταξύ του μπάνιου και του κυρίως δωματίου μέσω ενός σταθερού ανοίγματος με τζάμι. Ως αποτέλεσμα, το δωμάτιο λειτουργεί ως ένας ανοιχτός χώρος που επιτρέπει τη διάχυτη κυκλοφορία του χρήστη και του φωτός. Τέλος, η αρχιτεκτονική γλώσσα που είναι αισθητή μέσω του καμπυλοειδούς διαχωριστικού στον χώρο αλλά και στον κατά παραγγελία σχεδιασμό των επίπλων, ενισχύει μια ολιστική εμπειρία του χώρου.

 
 

Συντελεστές

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ

Μαρία Κοντογιάννη, Σωτηρία Σαρρή

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Putri Dwimirnani

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Νικόλας Χρυσός