MANGO

2004

 

Το κατάστημα βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο του Βόλου στη συμβολή των οδών Ερμού και Τοπάλη. Κατασκευάστηκε ως προσθήκη σε υφιστάμενο ισόγειο πέτρινο κτίσμα με τη δέσμευση να κρατηθούν οι πέτρινες τοιχοποιίες στο ισόγειο, ώστε να γίνει πλήρης εκμετάλλευση (100%) της υφιστάμενης κάλυψης του οικοπέδου εμβ. 146,36 τ.μ. Το συνολικό εμβαδόν του καταστήματος είναι 260,18 τ.μ.
 

Ο φέρων οργανισμός του κτιρίου είναι από πέτρα στο ισόγειο και μεταλλικό σκελετό στους ορόφους, με πλήρωση από ελαφρύ υλικό (YTONG) ενώ η επιστέγαση του Β΄ ορόφου, που βρίσκεται σε μικρή εσοχή, γίνεται από μεταλλικό σκελετό με πάνελ αλουμινίου.
 

Η αρχιτεκτονική του κτιρίου είναι απλής μορφής με μεγάλα συμμετρικά ανοίγματα στο ισόγειο και τους ορόφους, ώστε να προβάλλεται με τον καλύτερο τρόπο το εμπόρευμα του καταστήματος. Το λογότυπο πάνω στις μαύρες λαμαρίνες που πλαισιώνουν τα ανοίγματα λειτουργεί ως διακοσμητικό στοιχείο αλλά και ως σημείο αναφοράς.

Πληροφορίες

 
 
Topali Str. Façade
Topali Str. Façade

press to zoom
3D View of the proposal
3D View of the proposal

press to zoom
Topali Str. Façade
Topali Str. Façade

press to zoom
1/2
 

Συντελεστές

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ

Μαρία Κοντογιάννη

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Παναγιώτης Τσούσης

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Ιωάννης Σαρρής