Κουβαράκι Βρεφονηπιακός Σταθμός

2019

 

O βρεφονηπιακός σταθμός βρίσκεται σε μεσαίο βορεινό οικόπεδο και είναι τοποθετημένος σε επαφή με το νοτιοδυτικό και βορειοδυτικό τμήμα του οικοπέδου, αφήνοντας τον κυρίως ακάλυπτο χώρο στο βορειοανατολικό τμήμα του προς την οδό Τερτσέτη. Στο νοτιοδυτικό όριο έχει υλοποιηθεί εσωτερικός ακάλυπτος χώρος.

Ο σταθμός εκτείνεται σε τρία επίπεδα, στο ισόγειο στεγάζονται οι χώροι των νηπίων, στον όροφο οι χώροι των βρεφών, το γραφείο δ/νσης και το γραφείο πολλαπλών χρήσεων. Στο υπόγειο βρίσκονται οι βοηθητικοί χώροι του κτιρίου.


Στην πρόσοψη το μεταλλικό στέγαστρο με τις διακοσμητικές οπές, διώροφο σε ύψος, παρέχει μερική προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Ένα μικρότερο στέγαστρο με παρόμοια μεταλλική κολώνα στήριξης προστατεύει και σηματοδοτεί την κεντρική είσοδο. Τα κουφώματα με τις εσοχές και τις προεξοχές τους τοποθετούνται σε ανόμοια ύψη προσφέροντας διαφορετικές οπτικές.

Πληροφορίες

 
 
1/0
 

Συντελεστές

ARCHITECTS

Μαρία Κοντογιάννη, Σωτηρία Σαρρή

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Ιωάννης Τζάβελλος

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Αναστάσιος Φασουλίδης

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Ηλίας Τριανταφυλλίδης